Демократски сојуз

повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...
1234...70                                                                       

Последни Активности

14.09.2017

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ГРАЃАНИТЕ СЕ ЗА ПРОМЕНА

Вечерва, Претседателството на Демократскиот сојуз, ќе одржи проширена седница на која ќе расправа за учество на претстојните локални избори.

прочитај повеќе...

09.09.2017

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: МИГРАНТИТЕ КАКО ПЛАШИЛО

Демократскиот сојуз смета дека предизборната кампања на ВМРО-ДПМНЕ со мигрантите, кои ниту ги има ниту ќе ги има во Македонија, претставува смислен обид повторно да се игра на емоции на граѓаните и создаде чувства на загрозеност и наводно уривање на државата.

прочитај повеќе...

06.09.2017

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ДЕМОНТИРАЊЕ НА ЕДНОПАРТИСКИОТ И АВТОРИТАРЕН СИСТЕМ

Демократскиот сојуз оценува дека изминатите сто дена беа успешни и исклучителни тешки за Македонија и Владата.

прочитај повеќе...

04.09.2017

Павле Трајанов за DW: Под лупа да се најдат лажните сведоци за монтираните случаи

Во рамки на Стратегијата за реформа на правосудството, да се донесе закон за проверување на „фактите“ преку кои неосновано се осудени голем број граѓани, предлага ДС. Ќе се отворат ли досиејата на заштитените сведоци?

прочитај повеќе...

31.08.2017

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ОТВОРАЊЕ НА ДОСИЕЈАТА НА ЗАШТИТЕНИТЕ СВЕДОЦИ

Во рамките на Стратегијата за реформи во правосудниот систем, Демократскиот сојуз, предлага, да се отворат досиејата на заштитените сведоци, каде врз основа на нивните сведочења се осудени повеќе лица во фабрикувани случаи.

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners