Крсте Врбоски избран за претседател на Демократски сојуз-Аеродром

10.09.2015

Крсте Врбоски избран за претседател на Демократски сојуз-Аеродром

На  10.09.2015 година (четврток), Општинската организација на Демократскиот сојуз на Аеродром, одржа Изборно собрание на кое Крсте Врбоски, дипломиран економист, беше избран за претседател.

На седницата присуствуваше и Павле Трајанов, претседател на ДС, кој пред присутните зборуваше за актуелната политичка состојба при што нагласи дека Демократскиот сојуз смета дека и покрај нарушениот кредибилитет на лидерите на партиите кои  преговараат за решение за излез од политичката криза во која ја вовлекоа државата, неопходно е при имплементацијата  на Договорот од Пржино да се води сметка за државните и интересите на граѓаните.

Демократскиот сојуз ќе се залага за целосна имплементација на Договорот од Пржино како основа за стабилизирање на состојбите во државата и постепено излегување од политичката криза, како и организирање на предвремени фер и демократски избори.

Членовите на Демократски сојуз од Аеродром предлагаат да се отвори гимназија, со паралелки за информатика како и други дефицитарни струки, во Аеродром, бидејќи голем број на ученици патуваат во другите делови од градот Скопје и се изложени на дополнителни трошоци за превоз, непотребно губење на време и слично.На Собранието присуствуваа членовите на претседателството на ДС и голем број на членови и сипматизери на Демократскиот сојуз.Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners