Трајанов за ТВ 24: Со законот не бараме амнестија, помилување, аболиција, бараме шанса за фер судење

25.05.2021

Трајанов за ТВ 24: Со законот не бараме амнестија, помилување, аболиција, бараме шанса за фер судење

Павле Трајанов во емисијата 24 Отворено истакна дека тој како подносител на Предлог-законот за преиспитување на факти и докази користени во судска постапка, најпрвин ги подготвил основните начела за повторување на постапката, па одело на процес на усогласување на експерти, министерство за правда, професори од Правен факултет.

„Идејата е сите оние кои се осудени на неревантни фактори и докази или со кршење на законите да им се даде шанса за фер судење. Со законот не бараме амнестија, помилување, аболиција, бараме шанса за фер судење и законот е така конципиран да е во согласност со законот за кривична постапа., нема судир со тој закон. Единствено што бараме е да се одржи главна расправа.

Трајанов рече дека ако е прекршено основото начело презумција на невиност или ако се злоупотребени системите за преслушување и тој разговор што е дел од доказите е извлечен од контекст, со користење на заштитени сведоци или лажни сведоци кој претходно е подготвуван за сведочење, ако е злоупотребен Акмис системот, сето ова е основа за овој закон што го предлага тој.

 Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners