Нова Македонија: Павле Трајанов, личност на годината

20.01.2014

Нова Македонија: Павле Трајанов, личност на годината

Денес (20.01.2014 година), дневниот весник „Нова Македонија“ помеѓу 10-мината лауреати, за личност на годината го прогласи Павле Трајанов, пратеник и претседател на Демократски сојуз.

Заблагодарувајќи се за ова признание, Павле Трајанов рече: „Оваа номинација ми е од огромна важност и силно ме обврзува, заедно со сите Вас, новинарите, да се борам за вистината, правдата и за вистинските демократски и цивилизациски вредности. Досега сум бил многу пати наградуван и одликуван, но ова признание ми е посебно драго, затоа што доаѓа од медиум којшто ја градеше самостојна Македонија.“

Трајанов беше прогласен за личност на годината од редот на политичарите, а пригодното признание „статуетка“ му ја врачи Зоран Димитровски, главен и одговорен уредник на „Нова Македонија“. Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners