Расте бројот на членови на ДС: Во Кисела Вода доделени 100 нови книшки

01.02.2014

Расте бројот на членови на ДС: Во Кисела Вода доделени 100 нови книшки

Денес (1.02.2014 година), Павле Трајанов, претседател на Демократскиот сојуз, на 100 нови членови на ДС од Кисела Вода им ги подели членските книшки.

Обраќајќи се пред присутните членови и медиуми, Павле Трајанов нагласи: „Демократскиот сојуз е политичка партија која има мисија да обединува, да воспостави владеење на правото и јакнење на демократските институции и цврсто е определена Македонија да стане членка на ЕУ и НАТО.“

Во врска со претстојните претседателски и (се поизвесни) парламентарни избори, Трајанов истакна дека ова ќе биде добар тест кој ќе го полагаме како политички партии пред граѓаните. Очекуваме фер изборна кампања, а ДС ќе води позитивна кампања афирмирајќи ја потребата од забрзан економски развој и отварање нови работни места во реалниот сектор.

Во врска со објавените “криминални“ афери, Демократскиот сојуз очекува надлежните институции да реагираат на соодветен начин, без разлика на кого се однесуваат истите. Криминалот разорно делува и тој мора да се сече во корен.



Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...



13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners