Демократски сојуз

Раководство на ДСМ:

 

1. Миодраг Димов, претседател

2. Александар Илиевски, потпретседател

3. Елена Денковска, секретар

4. Даниел Ефтимов

5. Славчо Јовановски

6. Елизабета Стефковска

7. Марко Узелац

8. Александар Јовановски

9. Дамјан Серафимовски

10. Ангела Николова

11. Драган Каровски

12. Ребека Илкова

13. Стојанчо Спасов

14. Александар Данаилов

15. Христина Каревска

16. Бојан Димитриевски

17. Илина Андевска

18. Маја Јовановска

19. Ѓорѓи Ефтимов

20. Дарко Маневски

21. Иван Никовски

22. Кирил Смаќоски

23. Катерина Груевски

24. Васко Делев

25. Санда Крекиќ

26. Јане Петров

 

Надзорен одбор:


1. Ивана Таневска, член

2. Марија Арсова, член

3. Филип Батковски, член

Последни Активности

10.12.2017

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ФЕР СУДЕЊЕ

Демократскиот сојуз апелира до Советот за реформи на правосудниот систем, сериозно и со продлабочена анализа, да пристапат кон иницијативата за создавање законски основи за преиспитување на судските одлуки засновани на фабрикувани  факти и докази.

прочитај повеќе...

30.11.2017

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ДИРЕКТЕН ПРЕНОС ЗА КРВАВИТЕ НАСТАНИ

Демократскиот сојуз бара расправата за имунитетот за пратениците,против кои се води постапка за тероризам, во Комисијата за деловничко имунитетски прашања и на пленарната седница на Собранието на Република Македонија, да се одвива јавно и со директен пренос.

прочитај повеќе...

10.11.2017

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ДА СЕ ЗАБРЗААТ СУДСКИТЕ РЕФОРМИ

Демократскиот сојуз смета дека реформите во правосудниот систем треба да се забрзаат како битен предуслов за воспоставување на нов систем на вредности и владеење на правото.

прочитај повеќе...

30.10.2017

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: СЛОБОДЕН ИЗБОР

Демократскиот сојуз оценува дека, локалните избори, беа фер, демократски и пред се слободни избори.

прочитај повеќе...

17.10.2017

(ВИДЕО) Трајанов за А1ОН: ДПМНЕ користеше нелегални механизми да влијае врз граѓаните, сега немаа таква можност затоа и изгубија

После 2008 година ВМРО-ДПМНЕ ги користеше сите механизми за да влијае на определбата на граѓаните. Дел се легални, но и дел се активности кои апсолутно не се прифатливи за една демократска држава.

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners