Демократски сојуз
ШЕСТИ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ
ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ ЗА ФАКТОР: ВОНРЕДНИТЕ МЕРКИ МОРА ДА СЕ ПОД КОНТРОЛА НА ЈАВНОСТА, ДА СЕ ПОЧИТУВААТ И ДА ТРААТ КРАТКО
ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ИТНО ВОВЕДУВАЊЕ ОНЛАЈН НАСТАВА ЗА УЧЕНИЦИТЕ
ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ПОЧИТУВАЊЕ НА МЕРКИТЕ И ОДЛОЖУВАЊЕ НА ИЗБОРИТЕ

Последни активности

10.08.2020

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ДА СЕ НОРМАЛИЗИРА РАБОТАТА НА ЗДРАВСТВЕНИОТ СИСТЕМ

Демократски сојуз смета дека со почитување на здравствените мерки и препораки треба полека да се нормализира животот во целина.

прочитај повеќе...

06.08.2020

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ПАРЛАМЕНТОТ Е КОНСТИТУИРАН

На 4 август 2020 година се одржа конститутивната седница на Собранието на Република Северна Македонија, на која согласно Член 63 од Уставот на РСМ, се верифицираше мандатот на 120-те новоизбрани пратеници, а мандатот на дотогашните пратеници им престана. Од тој момент Парламентот е конституиран, тој е во постојано заседание и може во секој момент да се свика седница, да расправа и полноправно да одлучува.

прочитај повеќе...
04.08.2020

ИЗЈАВА НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ, ПРАТЕНИК ОД ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Сакам да ја информирам јавноста дека ДИК не доставил информација (покана и сл.) до новоизбраните пратеници, туку до овластените предлагачи на партиите и коалициите. Таквата информација не е проследена до сите пратениците и затоа не беа присутни на свечената седница на ДИК. Од таму, неосновани се коментарите и критиките упатени  спрема нив.

прочитај повеќе...
02.08.2020

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ДА Е ВЕЧНА МАКЕДОНИЈА

Демократскиот сојуз на сите Македонци и граѓани - припадници на другите народи, им го честита ИЛИНДЕН, ДЕНОТ НА РЕПУБЛИКАТА, со силна верба дека овој ден сите ќе не обедини за просперитет, јакнење на унитарноста и сувереноста на Македонија.

прочитај повеќе...
24.07.2020

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ЗАШТИТА НА НОВИНАРИТЕ ЗА ОБЈЕКТИВНО ИНФОРМИРАЊЕ

Демократскиот сојуз ги осудува последните закани и напади против физичкиот интегритет на новинарите Љупчо Златев од Економски Лидер и Мирослава Бурнс од Слободен печат и ги повикува надлежните органи да ги откријат напаѓачите и жестоко да ги казнат.

прочитај повеќе...
16.07.2020

ГРАЃАНИТЕ ГЛАСАА ЗА ЕВРОПСКА МАКЕДОНИЈА, ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ Е ПАРЛАМЕНТАРНА ПАРТИЈА

Демократскиот сојуз оценува дека вчерашните предвремени парламентарни избори беа фер и демократски, без насилства, со висока излезност во специфични здравствени услови, при што граѓаните можеа слободно да ја искажат својата определба и гласаа мирно и достоинствено, определувајќи се за Европска Македонија.

прочитај повеќе...
11.07.2020

ШЕСТИ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Со учество на 350 делегати и гости денес пред „Хотелот Белви“ во Скопје, Демократскиот сојуз го одржа Шестиот конгрес, на кој ги презентираше своите програмски приоритети под мотото „За Европска Македонија“ и учеството на претстојните парламентарни избори.

прочитај повеќе...

10.07.2020

VI-ти Конгрес на Демократскиот сојуз

Утре, 11.07.2020 година (сабота), Демократскиот сојуз, ќе го одржи VI- тиот Конгрес, на кој ќе се расправа за приоритетите на Демократскиот сојуз во наредниот четиригодишен период, како и за предизборните активности.

прочитај повеќе...
09.07.2020

ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ: ГЛАСАЈТЕ ЗА ЕВРОПСКА МАКЕДОНИЈА!

Зоран Димитровски, генерален секретар на Демократскиот сојуз, одржа прес конференција, на која ги презентираше ставовите на Демократскиот сојуз за изборите и најави одржување на  VI-от Конгрес на ДС.

 

прочитај повеќе...
06.07.2020

Шести Конгрес на Демократски сојуз

На 11 јули 2020 година (сабота), Демократскиот сојуз ќе го одржи шестиот Конгрес, на кој ќе се расправа за актуелните политички состојби, а ќе се упати и повик до граѓаните за претстојните парламентарни избори.

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners