Демократски Сојуз: Членството во Нато, гарант за стабилноста на Македонија


16.11.2021

Демократски сојуз: Членството во НАТО, гарант за стабилноста на Македонија

 

Со заокружување на процесот на целосна интеграција на Македонија во НАТО, се јакне стабилноста на државата и пошироко на Балканот.

 

Стабилноста и правната сигурност се основни предуслови за подинамичен економски развој, странски и домашни инвестиции и создавање клима за младите да останат овде во својата татковина.

 

Во овие сложени и турбулентни политички состојби, од исклучителна важност е сите партии да водат сметка за внатрешната стабилност и за нашите национални и државни интереси, а тоа се евроинтеграциите кои ги движат сите процеси во Македонија.

 

Демократскиот сојуз очекува до крајот на годината ЕУ да ги отвори вратите за Македонија и да започнат пристапните преговори.

 

Направивме многу тешки и болни отстапки за да фатиме чекор со НАТО и ЕУ. Граѓаните на Македонија заслужуваат подобра иднинаПоследни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners