ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ЗА ГРУБИ ИМА СЕРИОЗНИ ПРЕЧКИ ДА ГО ВОДИ ПРОЕКТОТ „БЕХТЕЛ И ЕНКА“

6.4.2023 

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ЗА ГРУБИ ИМА СЕРИОЗНИ ПРЕЧКИ ДА ГО ВОДИ ПРОЕКТОТ „БЕХТЕЛ И ЕНКА“

Повеќе медиуми, политички партии, ДКСК, Јавното обвинителство, како и невладиниот сектор и експертите искажаа сериозни сомнежи за корупција при изборот на надзорот над спроведувањето на градежните активности од „БЕХТЕЛ И ЕНКА“ на коридорите 8 и 10 д, како и на целокупниот процес каде со тимот за подготовка на проектот раководеше Артан Груби.

Неговото поставување за координатор за спроведување на овој грандиозен проект, за кој граѓаните ќе одвојат над 1,6 милијарди евра, само ги потврдува сомнежите за корумпираниста на власта во целина и подготовка за грабеж со огромни димензии.

Го повикуваме премиерот Димитар Ковачевски да ја преиспита и да ја повлече одлуката за назначување на Артан Груби за координатор на проектот.

Државните институции да го истражат овој проект и коруптивните елементи поврзани со него и да отворат кривично правен процес против инволвираните во криминал.

Инсистираме Државниот завод за ревизија да направи вонреден надзор и да ги провери сите досегашни активности на власта поврзани со коридорите 8 и 10 д, како и проектот во целина и вклучувањето на „БЕХТЕЛ И ЕНКА“, со директна спогодба.

Тоа го бараме за да се спречи грабеж и по којзнае кој пат да не се повтори поговорката „КУЧИЊАТА ЛААТ, А КАРАВАНОТ СИ ВРВИ".Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners