Демократски сојуз

24.11.2017

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ВО ДРИСЛА НЕ СМЕЕ ДА СЕ ДЕПОНИРА РАДИОАКТИВЕН ОТПАД

Демократскиот сојуз инсистира на целосно расчистување на информациите (“сериозни индиции“) презентирани во јавноста, дека во депонијата " Дрисла" во близина на Драчево, се уништувал радиоактивен отпад.

повеќе...
повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...
1...747576                                                                             

Последни Активности

01.11.2015

Над 100 нови младинци во редовите на ДС

Пред повеќе нови членови на Демократскиот сојуз, Павле Трајанов, претседател на Демократскиот сојуз,  зборуваше за актуелната- политичка состојба при што нагласи „ Политичката криза создава чувства на несигурност, неизвесност и вознемиреност кај граѓаните.  Долгото траење на кризата негативно се одразува и врз бизнис климата, како и зголемување на бројот на младите да ја напуштаат нашата земја.“

прочитај повеќе...

31.10.2015

Младинската организација на ДС ќе се освежи за 100 нови членови

На 01.11.2015 година (недела), Павле Трајанов, претседател на Демократскиот сојуз, на над 100 нови членови, од редот на младите, ќе им ги врачи членските книшки.

прочитај повеќе...

22.10.2015

Трајанов за Фокус: Интерната истрага во „Телеком“ покажала дека прислушувањето одело преку МВР!

Македонски телеком не се интересира дали прислушувањето е законско или не, туку неговиот систем само ги регистрира броевите на луѓето што се предмет на прислушување.

 

прочитај повеќе...

22.10.2015

Интервју на Павле Трајанов за Стандард: Треба да се отвори тематска расправа за реформите во УБК

Демократскиот сојуз на Павле Трајанов на предвремените избори во април ќе цели кон гласовите на неопределените. Ќе бидат отворени за формирање на нова политичка сила во која може да се вклучат други политички партии, граѓански движења и експерти.

 

прочитај повеќе...

21.10.2015

ДС: Преговорите за имплементација на Договорот од Пржино да се водат јавно

Поради можноста од продлабочување на кризата во РМ, Демократскиот сојуз предлага преговорите помеѓу четирите партии (ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ, ДУИ и ДПА) за имплементација на договорот од Пржино, да се одвиваат јавно, пред ТВ камерите и во Собранието на Република Македонија.

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners