Демократски сојуз
повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...
1...101112             


   

    09.17.2021 

Демократски сојуз: Павле Трајанов, гласаше против измените на Изборниот законик

Поради големиот медиумски интерес, Ве информираме дека пратеникот од ДС Павле Трајанов, беше против измените на Изборниот Законик и на седницата на Парламентот одржана на 15.09.2021 година гласаше против
повеќе...


Последни Активности

15.05.2013

ДС: Аплицирајте на владиниот оглас

Демократскиот сојуз ги повикува сите заинтересирани граѓани да аплицираат на огласот за 80 раководни функции во државни институции кој го објави Владата на РМ.

прочитај повеќе...

10.05.2013

Пацери и мајстори

од Братислав Димитров

Шаховски кажано, пацерот (аматерот) прво го мрднува потегот, а дури после размислува! Мајсторот прво размислува и после го мрднува потегот. Или, откако ќе увиди дека нема шанси за победа, не продолжува да игра туку љубезно му ја честита победата на противникот.

прочитај повеќе...

16.04.2013

Писмата од Баросо и Рен како одговор на предлогот за фазно решавање на спорот со името на Трајанов

Почитуван г-дин Трајанов,

Би сакал да Ви се заблагодарам за Вашето писмо од 12 ноември коешто се однесуваше на решение

прочитај повеќе...

16.04.2013

Грција попушта - името се менува фазно, онака како што предложи Демократски сојуз уште во 2009

Името е на маса! Новата замена за ФИРОМ е името Горна Република Македонија кое ќе се користи најмалку следните 7 до 8 години, колку што ќе траат преговорите за членство во ЕУ, а тоа според искуството, на пример на Турција, веројатно е најмалку уште наредни 20 години како и ФИРОМ.

прочитај повеќе...

10.04.2013

Анастасија Олумчева од ДС е новиот градоначалник на Богданци

Демократскиот сојуз и Коалицијата за подобра Македонија добија нов градоначалник на општина Богданци.

Анастасија Олумчева во 2008 година дипломирала на Архитектонскиот факултет при Универзитетот Св. Кирил и Методиј Скопје.

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners