Демократски сојуз
повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...
1...10111213              


   

    09.17.2021 

Демократски сојуз: Павле Трајанов, гласаше против измените на Изборниот законик

Поради големиот медиумски интерес, Ве информираме дека пратеникот од ДС Павле Трајанов, беше против измените на Изборниот Законик и на седницата на Парламентот одржана на 15.09.2021 година гласаше против
повеќе...


Последни Активности

29.07.2013

ПОЛЕМИКА

од Братислав Димитров

Полемика е жестока кавга после која и едната и другата страна, не само што не ги напуштаат своите заблуди и глупости, туку уште повеќе се бетонираат во нив! Во оваа ментална гимнастика, аргументите се важни исто колку и хеланките во гардеробата на нилските коњи. Најважно е да имаш огромно количество на “отров”, а после лесно ќе го распоредиш.

прочитај повеќе...

04.07.2013

ДС поддржува директни преговори со Грција

Демократскиот сојуз смета дека, предлогот на господинот Никола Груевски, Претседател на Владата на Република Македонија, за директни разговори со Република Грција е суштински и отвора можности за да се деблокираат евро- интеграциските процеси на Република Македонија.

прочитај повеќе...

12.06.2013

Трајанов за Дневник: Македонците не се интересни затоа што немаат тероризам

Од утврдување на точната локација преку глобален позициски систем (ГПС) до читање на секој збор отчукан на компјутерска тастатура, прислушување преку микрофонот на мобилниот телефон и видеонадзор преку камерата на домашниот компјутер, „големиот брат“ денес го има светот на дланка...

прочитај повеќе...

31.05.2013

Култура на победата и поразот

од Братислав Димитров

Во минатиот текст пишувавме за некултурата на поразот. Сега ќе спомнеме неколку примери кои даваат надеж дека човештвото не живее на оваа планета само за да ги задоволи потребите на дебелото црево.

прочитај повеќе...

23.05.2013

ДС ги повикува младите да навиваат спортски

Демократскиот сојуз, најостро ги осудува националистичките испади на фудбалскиот натпревар помеѓу Тетекс и Шкендија и бара спортските клубови, фудбалската федерација, родителите, невладиниот сектор, медиумите како и политичките партии, да се вклучат во осудата и да преземат конкретни активности за надминување на ваквите вербални испади.

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners