Демократски сојуз


повеќе...
СКОПЈЕ, 26.09.2012 ГОДИНА

СООПШТЕНИЕ

Демократскиот сојуз ги поддржува мерките кои ги презема Владата на Република Македонија во функција на создавање услови компаниите да функционираат и да обезбедат одржлив развој. Навременото сервисирање на обврските спрема компаниите...

повеќе...

СЕДНИЦА НА СОБРАНИЕ, 13.09.2012

ГОВОР НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ, ВО ВРСКА СО ПРЕДЛОГ НА ЗАКОНОТ ЗА ИЗМЕНИ И ДОПОЛНУВАЊА НА ЗАКОНОТ ЗА ПОЛИЦИЈА

Павле Трајанов: Почитуван претседателе, почитувани пратеници, заменик министер,

Неодамна започна расправата по измените на Законот за полицијата, претходно имаше расправа во комисиите, се одржа и јавна расправа во организација на Националниот совет за евроинтеграции...

повеќе...

ИНТЕРВЈУ: ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ, ПРАТЕНИК И ПОРАНЕШЕН МИНИСТЕР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ЗА НОВА МАКЕДОНИЈА, 18.08.2012

КОДОШИТЕ СЕ НАЈАКТИВНИ ЗА ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ

Со Павле Трајанов разговаравме за лустрацијата, за тоа како се регрутираат кодоши и дали се злоупотребуваат информациите од терен...

повеќе...

СКОПЈЕ, 03.08.2012 ГОДИНА

РЕГУЛАТОРНАТА КОМИСИЈА JA ЗАСИЛУВА МОНОПОЛСКАТА ПОЗИЦИЈА НА ТОПЛИФИКАЦИЈА

Демократскиот сојуз реагира на новиот правилник изготвен од страна на Регулаторната комисија за енергетика со кој се засилува монополската позиција на Топлификација АД Скопје, со што на граѓаните им се наметнуваат нови обврски...

повеќе...

СКОПЈЕ, 24.07.2012 ГОДИНА

ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ ДАРУВА КРВ

Денес, на 24 јули 2012 година, во просториите на Демократскиот сојуз во Скопје, се одржа крводарителна акција во која околу 50 активисти на партијата даруваа крв...

повеќе...

КРВОДАРИТЕЛНА АКЦИЈА НА ДС

„ДА СПАСИМЕ ЖИВОТ“

Демократскиот сојуз на ден 24.07.2012 год. (вторник) во 11 часот во просториите на Централниот Штаб на Демократски сојуз на ул.Стале Попов бр.9/4 Скопје, ќе организира крводарителна акција...

повеќе...

30 ЈУНИ-1 ЈУЛИ 2012

ИНТЕРВЈУ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ, ЛИДЕР НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ ЗА ДНЕВНИОТ ВЕСНИК ФОКУС

Побаравте државата да се откаже од сите непродуктивни трошоци, поради економската криза, а притоа како пример го наведовте проектот „Скопје 2014“, посочувајќи дека треба да се ревидира програмата за изградба на спомениците...

повеќе...

СОБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, 27-28.06.2012

ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ ЗА ЕКОНОМСКИТЕ СОСТОЈБИ ВО ДРЖАВАТА

Во принцип сум против тоа Република Македонија да се задолжува. Бидејќи нема заем, нема кредит кој не е поволен за тој што го даваа, а се разбира неповолен за тој што го зема и кој треба да плаќа високи камати. Последниов месец во Собранието се води расправа како да е предизборна кампања. Постојано имаме меѓусебни обвинувања...

повеќе...

СЕДНИЦА НА ЦЕНТРАЛНИОТ СОВЕТ НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ,25 МАРТ 2012 ГОДИНА

ПЛАТФОРМА ЗА ДЕЈСТВУВАЊЕ НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ УСВОЕНА НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДС

Општинските организации на Демократски сојуз и Градската организација на Демократски сојуз, најдоцна до 30 јуни 2012 година да одржат изборни собранија на кои ќе изберат (реизберат) претседатели на општинските и Градската организација на ДС, како и совети на општинските и Градската организација на ДС.

повеќе...

Павле Трајанов - политичар и аналитичар, 04.05.2012

ДЕЛ ОД УАПСЕНИТЕ НЕ БИ СТИГНАЛЕ НИ ДО УРОШЕВАЦ, А КАМОЛИ ДО АВГАНИСТАН

Павле Трајанов е денес пратеник во Собранието, човек со неколкугодишно политичко искуство, а и искусен полицаец, кој ги поминал сите скалила на МВР, од приправник до министер.Затоа, медиумите често го бараат неговото мислење кога се работи за безбедносната состојба во Македонија...

повеќе...

СКОПЈЕ, 19.04.2012

СООПШТЕНИЕ

ПОЧИТУВАНИ,

ДЕНЕС ВО 21.00 ЧАСОТ, НА АЛФА ТВ, ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ, ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ ЌЕ ГОСТУВА ВО ЕМИСИЈАТА WIN-WIN СО ОЛИВЕРА ТРАЈКОВСКА. ОНИЕ КОИ НЕ СЕ ВО МОЖНОСТ ДА ЈА ГЛЕДААТ ЕМИСИЈАТА ДЕНЕС ВО 21.00, ВЕ ИНФОРМИРАМЕ ДЕКА РЕПРИЗАТА Е ВО НЕДЕЛА 13.30 ЧАСОТ.

повеќе...

17.04.2012

"ТЕРОРИСТИЧКИ ЧИН СО ПОГОЛЕМИ РИЗИЦИ ОД АТЕНТАТОТ ВРЗ ГЛИГОРОВ"

Коалициониот партнер во власта, Павле Трајанов смета дека петкратното убиство кај Смиљковци е дело на терористи, смислено со одредена цел...

повеќе...

СКОПЈЕ, 04.04.2012

СООПШТЕНИЕ

ПОЧИТУВАНИ,

Денес во 17.00 часот, на НАША ТВ, Павле Трајанов, претседател на Демократскиот сојуз ќе гостува во емисијата ПОЛИТИКО со Саше Ивановски. Оние кои не се во можност да ја гледаат емисијата во живо во 17.00, Ве информираме дека репризата е во 21.00 часот.

повеќе...

СКОПЈЕ, 19 МАРТ 2012

12 ГОДИНИ ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ -2 ДЕЛ

http://www.youtube.com/watch?v=eX1cdNZRpvs&feature=youtu.be

повеќе...

СКОПЈЕ, МАРТ 2012 ГОДИНА

ПЛАТФОРМА за дејствување на Демократскиот сојуз МОЖЕМЕ ПОВЕЌЕ

Четвртиот конгрес на Демократскиот сојуз е настан на кој имаме можност заедно да фрлиме поглед наназад, но и напред: време на критичка оценка на изминатите дваесеттина години, но и можност за антиципација на иднината...

повеќе...

ИНТЕРВЈУ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ, ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ, 10 ФЕВРУАРИ 2012 ВО ДНЕВНИОТ ВЕСНИК КАПИТАЛ

НЕМА ЛИДЕР КОЈ САМ ЌЕ ГО РЕШИ СПОРОТ ЗА ИМЕТО, НИТУ ГРУЕВСКИ, НИТУ ЦРВЕНКОВСКИ!

Катерина Синадиновска

Лидерот на Демократскиот сојуз, Павле Трајанов, вели дека има разбирање за ВМРО–ДПМНЕ и за нивната колебливост околу решавањето на спорот за името, оти секое решение ќе биде дочекано на нож од опозицијата, но дека е неопходна поголема храброст...

повеќе...

МАРТ, 2012 ГОДИНА

ГОДИШЕН ФИНАНСИСКИ ИЗВЕШТАЈ НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ ЗА 2011 ГОДИНА

Врз основа на член 52, став 1, алинеја 4 од Статутот на Демократски сојуз, член 17 од Законот за сметководство на непрофитни организации (Сл. весник на РМ бр. 24/2003) како и член 27 од Законот...

повеќе...


Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners