Демократски сојуз
повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...
1...91011...13              


   

    09.17.2021 

Демократски сојуз: Павле Трајанов, гласаше против измените на Изборниот законик

Поради големиот медиумски интерес, Ве информираме дека пратеникот од ДС Павле Трајанов, беше против измените на Изборниот Законик и на седницата на Парламентот одржана на 15.09.2021 година гласаше против
повеќе...


Последни Активности

23.09.2013

ИНТЕГРАЛНО: Писмо Павле Трајанов - Штефан Филе

Во петокот, 20.09.2013, Претседателот на Демократски сојуз, Павле Трајанов, испрати писмо до Комесарот за проширување на ЕУ, Штефан Филе, за назначување на посредник во македонско – грчкиот спор.

прочитај повеќе...

20.09.2013

ДС достави предлог до Филе за ЕУ посредник

Демократскиот сојуз денес достави предлог до господинот Штефан Филе, комесар за проширување на ЕУ, за назначување на посредник во македонско – грчкиот спор.

прочитај повеќе...

16.09.2013

Павле Трајанов за Нова Македонија: Европски посредник за името може да го забрза членството на Македонија во ЕУ

Демократскиот сојуз предлага Европската Унија да назначи посредник во спорот за разликите за името што темелно ќе ги проучи позициите на Скопје и на Атина и ќе работи на решавање на проблемот...

прочитај повеќе...

15.09.2013

Павле Трајанов за Локално.мк: Потребен е ЕУ посредник за спорот со името!

 Локално.мк: Ве информираше ли Нимиц за разговорите бидејќи пред неговот доаќање јавно побаравте да не бифде информиран само државниот врв туку и поширок круг на политички партии?

Идејата беше Нимиц да ги информира сите политички партиии за досегашниот тек на разговорите, за неговите предлози и идеи, како и проблемите и отпорите со кои се соочува.

прочитај повеќе...

05.09.2013

ДС предлага средба на Метју Нимиц со сите парламентарни партии

Демократскиот сојуз предлага, господинот Метју Нимиц, посредник во македонско -грчкиот спор, при претстојната посета на Македонија и Грција, покрај средбата со државниот врв, на заедничка средба да ги информира сите парламентарни политички партии...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners