За потребите на над 600 членови ДС отвори штаб во Гевгелија

01.03.2014

За потребите на над 600 членови ДС отвори штаб во Гевгелија

Вчера, 28.02.2014 година, Демократскиот сојуз отвори штаб во Гевгелија. На отворањето присуствуваа над 200 членови и симпатизери на ДС, како и поголем број на граѓани. 

Пред присутните се обрати Павле Трајанов, претседател на ДС, кој меѓу другото нагласи: „Демократскиот сојуз е подготвен за предвремените парламентарни избори, а огромниот интерес за вклучување во партијата е сигнал дека на претстојните избори ќе имаме поддршка од граѓаните.“ 

Демократскиот сојуз ја подготвува Изборната програма во која главни приоритети се: динамичен економски развој, неселективна борба против организираниот криминал и корупцијата, реформа на судскиот систем и слободни медиуми.

Демократскиот сојуз на претстојните претседателски избори ќе поддржи кандидат за претседател кој во својата платформа ќе се обврзе да работи на реализирање на врвните национални и граѓански интереси, но пред се „деблокирање на евро-атланските процеси. “ 

Демократскиот сојуз ќе инсистира на конкретен договор со партијата која ќе го номинира кандидатот и самиот кандидатот за претседател, како гаранција дека идниот претседател ќе биде гарант за демократијата, владеење на правото , меѓуетничка хармонија и стабилност на државата.

На собирот се обрати и Драги Делев, претседател на ОО на ДС- Гевгелија, кој  ги поздрави присутните и ги повика членовите на ДС (над 600), активно да се вклучат во промоција на програмата на ДС.Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners