kandidati za gradonacalnici

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино.

3. Аеродром

Благоја Чоревски, познат актер, вработен во Драмски театар, Скопје.

4. Карпош

Панче Стојановски, економист , бизнисмен, вработен во ЈП „Градски Паркинг“-Скопје.

5. Ѓорче Петров

Звонко Смиљков, земјоделски инженер, инспектор во општина Ѓорче Петров.

6. Св. Николе

Ѓорѓи Туфекчиев, машински инженер, вработен во Македонска Пошта, Св.Николе.

7. Пробиштип

Драган Ковачев, дипломиран менаџер по царина и шпедиција, вработен во Министерство за земјоделие, Пробиштип.

8. Кавадарци

Трајче Грков, архитект и основач на фирмата „Дизајн Центар Инжинеринг“, Кавадарци.

9. Гевгелија

Драги Делев, проект администратот во Фондација за локален развој, Гевгелија.

10. Крива Паланка

Иле Пешевски, градежен инженер, работи за фирмата Геинг Кребс унд Кифер, Крива Паланка.

11. Дојран

д-р Боне Стефановски, доктор психијатар, вработен во Болница, Гевгелија.

12. Богданци

Олумчева Анастасија, архитект, вработена во општина Дојран.

13. Кочани

Костадин Галачев, економист, невработен.

14. Битола

Весна Бурлиевска, економист, проценител и финансиски вештак, Битола.Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners