Уште еден нов штаб на ДС, овој пат во Сопиште

17.02.2014

Уште еден нов штаб на ДС, овој пат во Сопиште

Вчера, 16.02.2014, пред околу 500 членови, симпатизери и граѓани на Сопиште, беше отворен штабот на Демократскиот сојуз. 

Пред присутните се обрати Павле Трајанов, претседател на ДС, кој нагласи дека сите советници на Сопиште, без разлика на политичката припадност треба да работат на развој на општината, посебно на економскиот развој. Во општина Сопиште, посебно за сите населени места(13), приоритет е реконструкција на патот и обезбедување вода од Патишка река. 

Трајанов нагласи дека претседателските избори ќе бидат тест за сите партии и очекува да се води рамноправна и позитивна изборна кампања.  За ДС е најважен профилот на кандидатот за претседател и ќе го поддржи оној кандидат којшто ќе работи на приоритетите на Република Македонија, а тоа се членство во НАТО и ЕУ. Без разлика на партиските групирања и договарања, граѓаните ќе одлучат кој е најдобриот кандидат и на кого ќе му ја дадат довербата. 

На отворањето на штабот присуствуваа и претставници од другите политички партии. Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners