Павле Трајанов, претседател на Демократски сојуз: Среќна Нова Година

31.12.2019

Павле Трајанов, претседател на Демократски сојуз: Среќна Нова Година

На сите граѓани на Македонија им ја честитам Новата Година и Божиќните празници.

Во 2020 година посакувам среќа и успеси на сите граѓани, помалку грижи и убави моменти.

Годината пред нас граѓаните ќе донесе значајни одлуки, затоа е битно секој да има можност слободно да се изјасни, да искаже свој став, да коментира, да критикува и да вреднува.

Само слободен и информиран граѓанин може да донесе правилна одлука.

Мораме сите заедно да се бориме, законите да важат подеднакво за сите, секој да може да создава и твори, да обезбеди услови за подобар живот и благосостојба, да придонесе за мир и стабилност и да има разбирање за другите и да ги почитува разликите.

Верувам дека после триесет години на тапкање во место, во 2020 година ќе направиме огромен исчекор кон цивилизациските вредности и Македонија со силно темпо ќе се движи напред.

Среќни празници.

Демократски сојуз.Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners