Нов штаб на Демократскиот сојуз и во Куманово

10.03.2014

Нов штаб на Демократскиот сојуз и во Куманово

Утре, на 11.03.2014 година во 18,00 часот, претседателот на Демократскиот сојуз, Павле Трајанов ќе ja посети Општинска организација на ДС во Куманово при што ќе ги поздрави новото и старото членство и ќе го озваничи отворањето на новиот штаб  на ДС во Куманово. По тој повод претседателот Трајанов за медиумите ќе даде изјава.   

Во пресрет на претстојните избори, Демократскиот сојуз продолжува со мобилизација и организација на своето членство, со афирмација на својот концепт на партија со демократска платформа за општествени и економски промени и со промоција на политичката визија за партија со отворени врати за сите што сакаат политичко ангажирање.

Новиот штаб на Демократски сојуз во Куманово се наоѓа на ул. Народна Револуција бр.90, веднаш под Соколански парк.Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners