ДСМ за Денот на жената изрази поддршка во заедничката борба за еднакви можности и права

08.03.2014

ДСМ за Денот на жената изрази поддршка во заедничката борба за еднакви можности и права

Денес, 08.03.2014 година, Младите на Демократскиот сојуз во паркот Жена борец поделија 100 цвета за Денот на жената. 

Претседателот на Младинската организација на Демократскиот сојуз, Даниел Ефтимов, во својата изјава за медиумите нагласи:

„По повод овој меѓународен празник, со кој се одбележува борбата на жените за економска, политичка и социјална рамноправност со мажите, младите на Демократскиот сојуз со овој гест, сакаат да ја изразат својата поддршка во заедничката борба за еднакви можности и права.

„Никој не може да те натера да се чувствуваш помалку вредно без твоја дозвола“ е мотото на акцијата, а 100те цвета се само израз преку кој ние сакаме да ја пренесеме оваа порака.“

ДСМ уште еднаш им го честита Денот на жената на сите жени во Република Македонија. Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners