ДСМ се обврза на фер и демократски избори

12.03.2014

ДСМ се обврза на фер и демократски избори

ДСМ заедно со подмладоците на уште 16 политички партии од земјата,  се потпиша за фер и демократски избори. ДСМ очекува достоинствена кампања, фер и демократски избори без заплашување, уцени, навреди и клевети на политичките неистомисленици, како и без притисоци врз граѓаните на денот на изборите.

Претседателот на ДСМ, Даниел Ефтимов, во своето излагање нагласи:

„Младината на Демократски сојуз ја изразува својата целосна подготвеност и посветеност да придонесе за достоинствено, фер и демократско однесување на младите за време на престојаната кампања.

Политичките подмладоци се многу важен сегмент во Република Македонија и се од исклучителна важност бидејќи во себе инкорпорираат огромен процент на млади луѓе и со своето однесување за време на изборите и изборните кампањи, директно влијаат врз однесување на една цела група во државата.“

Активноста за потпишување на Декларацијата за фер и демократски избори ја организираше Институтот за економски стратегии и меѓународни односи од Охрид.Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners