ДС ги повикува студентите да аплицираат на конкурсот за стипендии

11.12.2013

ДС ги повикува студентите да аплицираат на конкурсот за стипендии

Демократскиот сојуз ги повикува сите студенти да аплицираат на конкурсот кој го распиша Министерството за образование и наука, за доделување стипендии на редовни студенти запишани на додипломски студии на јавните и приватните универзитети и високообразовни установи во Република Македонија за студиската 2013/2014 година. 

На конкурсот се доделуваат 1.500 стипендии за студенти од социјални категории и 1400 стипендии за студенти кои постигнале особено висок успех во учењето или се запишани на специфичните студиски програми. 

Заинтересираните кандидати треба да се редовни студенти, да не повторувале година во текот на студирањето и да не се корисници на стипендија од други установи, институции или компании. 

Конкурсот можете да го погледнете на страницата на Министерство за образование и наука или на Факултети.мк.Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners