Демократскиот сојуз започна постапка за предлагање на кандидати за пратеници

06.03.2014

Демократскиот сојуз започна постапка за предлагање на кандидати за пратеници

Предвремените парламентарни избори ќе се одржат на 27 април 2014 година,  поради што Демократскиот Сојуз ги активираше сите потенцијали  на партијата, посебно раководствата и членовите на ДС.

Согласно статутот на Демократскиот сојуз, отпочна постапка за евидентирање и предлагање на можни кандидати за пратеници.

Кандидатите за пратеници треба да се почитувани во средината каде што живеат и работат, да се стручни во одредени области, да имаат способност за комуникација и да можат јавно да ги застапуваат интересите на граѓаните. 

Општинските организации на ДС треба да одржат состаноци на кои ќе се анализира досегашната активност на партијата, соработката со коалиционите партнери, ќе се предлагаат идеи кои ќе се користат за подготовка на ИЗБОРНА ПРОГРАМА на ДС и ќе се евидентираат и предложат можни кандидати за пратеници.      

Евидентирањето и предлагањето на кандидати за пратеници ќе трае до 12 март 2014 година. Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners