ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ВИ ПОСАКУВАМЕ ЧЕСТИТ ВЕЛИГДЕН

18.04.2020

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ВИ ПОСАКУВАМЕ ЧЕСТИТ ВЕЛИГДЕН

Демократскиот сојуз на сите православни верници и на сите граѓани на Македонија им го честита Велигден, најголемиот христијански празник.

Годинава верниците празникот го слават во своите домови, обединете сите во желбата пандемијата да ја победиме и да се нормализира и продолжи животот како и пред тоа.

Во историјата досега не се случило верниците да не можат да отидат до црквите и манастирите, да ги сослушаат молитвите, да се поклонат пред Христа и да се помолат за добро здравје, соживот и мир.

Но оваа вонредна и кризна состојба, почитувајќи ги препораките за дистанца, ќе ја надминеме и ќе излеземе од неа посилни, единствени и сплотени.

На сите верници им посакуваме добро здравје, меѓусебно разбирање и почитување и фамилијарен мир.

Христос воскресна!

Навистина воскресна.Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners