Демократски сојуз: Шест месечната кампања ќе се одрази на стабилноста и бизнисот

06.11.2019

Демократски сојуз: Шест месечната кампања ќе се одрази на стабилноста и бизнисот


Демократскиот сојуз оценува дека предизборната кампања за предвремените парламентарни избори, договорени за 12 април 2020 година започнаа многу рано и спротивно на Изборниот законик.

Со партиските активности и нивното медиумско покривање, ќе заостанат реформите битни за продолжување на евроинтеграциските процеси, негативен одраз ќе имаат и врз стабилноста и економскиот развој.

Шест месеци се долг период за изборна кампања и тоа никаде не се случува.

Демократскиот сојуз предлага да се воздржат партиите од предизборна кампања се до законски определениот период, односно 20 дена пред денот на одржување на изборите.

Наредните три месеци додека заседава Парламентот да се искористат за измена на Изборниот законик, за Македонија да биде една изборна единица, да се донесе Законот за јавно обвинителство, да се донесат и други реформски закони и дебатира за се што треба Македонија да направи за да продолжи имплементацијата на европските вредности и стандарди (владеење на правото, борба против криминалот итн.).Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners