ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ПОТРЕБЕН Е СИЛЕН СИНДИКАТ

01.05.2020

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ПОТРЕБЕН Е СИЛЕН СИНДИКАТ

Демократскиот сојуз се залага за силен синдикат кој што ќе ги штити правата на работниците и ќе биде партнер за преговори со работодавците и Владата.

Честитајки го 1-ви мај, Денот на работниците и солидарноста, ги повикуваме сите работници и нивните асоцијации да се здружат и да покажат солидарност и со конкретни активности да ги афирмираат и штитат рабтничките права, пред се поврзани со личниот дохот, условите за работа и заминување во пензија.

Само обединети и ослободени од партиските влијанија, работниците преку синдикалното дејствување, можат да влијаат при носењето на решенија кои се во функција на заштита на нивните права.

Во овој тежок период низ кој поминува светот, цената мора сите заедно и солидарно да ја понесеме.

Честит 1-ви Мај, Денот на работниците и солидарноста.Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners