ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ ВО ПОСЕТА НА НЕГОТИНО, ДЕМИР КАПИЈА И ТИМЈАНИК

27.06.2020

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ ВО ПОСЕТА НА НЕГОТИНО, ДЕМИР КАПИЈА И ТИМЈАНИК

         

Павле Трајанов, претседател на Демократскиот сојуз и кандидат за пратеник од Коалицијата „Можеме“, предводена од СДСМ, денес беше во посета на Демир Капија, Неготино и Тимјаник, каде разговараше со граѓаните за актуелните состојби, посебно за разрешување на проблемите поврзани со развојот на земјоделието, запирање на миграцијата и отворање на перспективи за економски развој.

Трајанов на средбите нагласи дека со членството во НАТО и пристапните преговори за влез во ЕУ, ќе се зголеми стабилноста и правната сигурност, ќе се отворат пазарите за производите од Македонија, ќе се зголемат домашните и странските инвестиции.

Трајанов ги повика граѓаните на 15 јули да излезат и да гласат, се со цел Македонија да продолжи да чекори по европскиот пат и да продолжи со градењето модерна и стабилна држава.Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners