ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ПАРТИИТЕ И ВЕРСКИТЕ ЗАЕДНИЦИ ДА ГИ ПОВИКААТ ГРАЃАНИТЕ ДА ГИ ПОЧИТУВААТ ЗДРАВСТВЕНИТЕ ПРЕПОРАКИ

01.06.2020

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ПАРТИИТЕ И ВЕРСКИТЕ ЗАЕДНИЦИ ДА ГИ ПОВИКААТ ГРАЃАНИТЕ ДА ГИ ПОЧИТУВААТ ЗДРАВСТВЕНИТЕ ПРЕПОРАКИ

Поради зголемениот број на инфицирани од вирусот Ковид 19, Демократскиот сојуз ги повикува сите политички партии да инсистираат кај сите граѓани да ги почитуваат препораките и мерките на Владата за заштита на здравјето на граѓаните и да го спречат ширењето на Корона вирусот Ковид 19.

Исто така, респектирајќи ја самостојноста на верските заедници и правото на верска определба на граѓаните, апелираме до верските заедници, да се вклучат со свои активности околу спречување на ширење на вирусот.

Само со железна дисциплина во почитување на мерките на социјална дистанца (носење на маски, држење на дистанца, миење на рацете и сл.), можеме да се заштитиме себеси и останатите и ќе придонесеме да се елиминира инфекцијата и намалат рестриктивните мерки.

Инаку, повторно воведување на полициски час, карантин и друг вид на ригорозни рестриктивни мерки, без граѓанска дисциплина, само ќе ги засилат негативните ефекти врз нормалното одвивање на животот и економијата.

Демократскиот сојуз укажува и на потребата од мобилизација на сите државни институции во превентивното дејствување во сузбивањето на пандемијата и намалување на негативните ефекти во сите области.

Полицијата и целокупниот систем за безбедност да дејствуваат многу поефикасно и ефективно.Последни Активности

1.11.2012

КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ:

1. Радовиш

Страхил Гавритов, електро инженер, вработен во ЈП Плаваја-Радовиш.

2. Неготино

Ванчо Петров, професор во Гимназијата во Неготино...

прочитај повеќе...13.11.2012

Трајанов - Историски момент за компромис со Грција

Очекувам да се дојде до некаков компромис, но тоа пред сè ќе зависи од внатрешното единство, од тоа дали Република Македонија ќе изгради единствена политика околу ова прашање, вели Павле Трајанов, водачот на македонската парламентарна делегација на Заседанието на Асамблеата на НАТО во Прага.

прочитај повеќе...

19.11.2012

ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДС - КОЧАНИ ИЗБРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

„ Потекнувам од работничко семејство, во партијата влегов поради чесноста, потенцијалите, политичката одговорност и пред се поради политичката иднина, којa ја гледам во Демократски сојуз “... 

прочитај повеќе...

14.01.2013

Kако до нови работни места?

Демократскиот сојуз, заедно со граѓаните ќе работи на градење на Програма за отворање на нови работни места , развој на економијата и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

прочитај повеќе...

18.03.2012

ОБРАЌАЊЕ НА ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ НА IV-ОТ КОНГРЕС НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ

Почитувани делегати, гости, драги пријатели, екселенции, претставници на медиумите, сакам да Ве поздравам и да посакам успешна работа на Конгресот. Демократскиот сојуз е партија која постојано бранува, партија која го слуша гласот на граѓаните. Силата на Демократскиот сојуз, произлегува од нашите принципиелни заложби...

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners