Демократски сојуз
повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...
1...789          


12.02.2015

Дискриминација на млади кадри

Демократскиот сојуз ќе достави Иницијатива до Уставен суд, за преиспитување на уставноста на Законот за Совет за утврдување и покренување на постапка за утврдување одговорност на судија, кој беше усвоен на вчерашната седница на Собранието на Република Македонија.

повеќе...


Последни Активности

02.11.2013

Павле Трајанов за Утрински: Кежаровски треба да се брани од слобода

Претседателот на ДС, пратеник во Парламентот на РМ и поранешен Министер за внатрешни работи, Павле Трајанов, за Утрински Весник зборуваше за случајот „Ликвидација“: На новинарот Томислав Кежаровски треба да му се даде шанса да се брани од слобода.

прочитај повеќе...

06.05.2013

ДС предлага измена на Законот за заштита на сведоци

Демократскиот сојуз предлага измена на Законот за заштита на сведоци, во делот на казнените одредби. Со постојниот Закон, за објавување на вистинскиот идентитет на загрозен ( заштитен ) сведок се предвидени драконски казни...

прочитај повеќе...

01.11.2013

Трајанов за Утрински Весник: Судскиот совет се претвори во инструмент за вршење притисок врз судиите

Претседателот на ДС, пратеник во Парламентот на Република Македонија и поранешен Министер за внатршни работи, Павле Трајанов, за Утрински Весник ги опиша состојбите со судството во Република Македонија..

прочитај повеќе...

30.10.2013

ДС достави предлог до Филе за ЕУ посредник, европратеникот Кацин вели дека ЕУ е подготвена да ја преземе одговорноста за процесот

Демократскиот сојуз на 20.09.2013 достави предлог до господинот Штефан Филе, комесар за проширување на ЕУ, за назначување на посредник во македонско – грчкиот спор.

прочитај повеќе...

20.10.2013

Павле Трајанов за РСЕ: Секој што работел во службата за безбедност може да биде предмет на лустрација 

Сите кои што извршувале високи функции во разузнавачките служби во периодот опфатен со лустрацијата работеле согласно тогашните закони и уставот и ги исполнувале работните обврски.

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners