Трајанов: Законот за енергетика, во редовна постапка

01.12.2015

Трајанов: Законот за енергетика, во редовна постапка

Откако парламентарното мнозинство (ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ) не прифатија измените на Законот за енергетика да се донесат во скратена постапка, Павле Трајанов, пратеник и претседател на Демократскиот сојуз, денес го достави истиот закон во редовна постапка.

Со овој закон се предвидува граѓаните кои не користат топлинска енергија, да не плаќаат надоместок.

Апсурд е и натаму, граѓаните кои не користат топлинска енергија за затоплување на нивните станови, да плаќаат огромни суми и да бидат изложени на долги судски процеси.

partners partners partners partners partners partners