Демократски сојуз: Трајко Вељаноски го прекрши Деловникот

15.06.2016

Демократски сојуз: Трајко Вељаноски го прекрши Деловникот

На денешната седница на Собранието на Република Македонија, претседателот Трајко Вељаноски, не и даде збор на Драгана Кипријановска, заменик министер за надворешни работи, со што грубо го прекрши член 221 став 4 од Деловникот за работа на Собранието на Република Македонија.

Кипријановска сакаше да ги искаже своите ставови пред пратениците, по повод предлогот за нејзино разрешување, но во намерата беше спречена.

partners partners partners partners partners partners