Демократски сојуз: Не фрлајте бензин врз оганот

19.06.2016

Демократски сојуз: Не фрлајте бензин врз оганот

Спречувањето на активисти на граѓанските асоцијации да истакнат транспарент и апсењето на Павле Богоевски е брутален чин против слободата на искажување на јавен став и претставува долевање бензин на "пожарот" кој ја зафати Македонија.

Демократскиот сојуз бара веднаш да се ослободи Павле Богоевски.

Пред утрешниот масовен протест, оваа акција на МВР е обид за заплашување на граѓаните, но и силна провокација.

ДС повикува на масовни и мирни протести.

partners partners partners partners partners partners