ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ДА СЕ НАПРАВИ ВОНРЕДНА КОНТРОЛА НАД ДРИСЛА

17.02.2019

Демократски сојуз: Да се направи вонредна контрола над ДРИСЛА

Во текот на ноќта но и денес, голем број на загрижени граѓани предупредија на ширење на загаден воздух и чад од Депонијата ДРИСЛА, каде што во текот на изминатата ноќ, константно имало пламени од чад и дим.

Демократскиот сојуз бара државните институции да направат вонреден инспекциски преглед но и да преземат слични мерки, доколку се потврдат точни информациите дека во ДРИСЛА се гори комуналниот отпад, а потоа се покрива со земја.

partners partners partners partners partners partners