ТРАЈАНОВ: БУГАРИЈА ГИ СПРОВЕДУВА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НА БАЛКАНОТ

08.06.2022

ТРАЈАНОВ: БУГАРИЈА ГИ СПРОВЕДУВА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НА БАЛКАНОТ

 

 

-Односите помеѓу Бугарија и Македонија се на најниско историско ниво. Ова не е автентична бугарска политика што се води спрема Македонија, со ставањето на ветото, туку е политика на Русија на Балканот. Русија си ги штити своите интереси преку Бугарија, изјави за Утрински брифинг лидерот на ДС, Павле Трајанов, кој додава дека за жал Бугарија има влезено во руската агенда.

Тоа се случи претходно со Борисов, министерката за надворешни работи Захариева, Каракачанов, но најмногу слеп послушник на рускта политика е претседателот на Бугарија, Радев, додава Трајанов.

Целиот разговор погледенте го во видеото

 

 

 

Текст 


 

partners partners partners partners partners partners