Тема на денот со Павле Трајанов, претседател на ДС

14.10.2023

Тема на денот со Павле Трајанов, претседател на ДС

Претседателот на Демократски сојуз, Павле Трајанов, гостуваше во „Тема на денот“ на дневникот на ТВ Сител каде зборуваше за актуелната состојба во Израел по нападите на Хамас, за заканите на Ал Каеда кон земјите кои го поддржуваат Израел и и за тоа дали постои опасност во Македонија од исламски радикални милитанти.

Трајанов се осврна и на бавното вклучување на Владата околу евакуацијата на македонските државјани од Израел, но исто така потсети дека одговорноста на безбедностите служби е голема и треба да се работи на сите системи за превенирање на несакани ситуации.

Извор

partners partners partners partners partners partners