Павле Трајанов: Честитка до Поглаварот и Синодот на МПЦ

10.05.2022

Павле Трајанов: Честитка до Поглаварот и Синодот на МПЦ

 

Признавањето на Македонската Православна Црква од страна на Вселенската патријаршија преставува историски чин со огромно значање за Синодот  на МПЦ , сите црковни достоинственици и верници, како и за сите граѓани.

МПЦ низ вековите е чувар на Македонскиот национален идентитет и кохезиона сила на Македонците каде и да се.

За трпеливоста и мудрата политика, честитки до Поглаварот г.г.Стефан и Синодот на МПЦ.

partners partners partners partners partners partners