Демократски сојуз: За почеток на Османи да му се прифати оставката

31.7.2023

Демократски сојуз: За почеток на Османи да му се прифати оставката

Најавата за оставки на министрите од ДУИ е класичен, но и препознатлив блеф.

ДУИ како партија најодговорна за криминализација на државата, блокада на реформите на судскиот систем, злоупотребата на Бадентер и балансерот, огромниот број на промашени капитални инвестиции, како и колапсот на државните институции, се доволни причини за повлекување од власта.

ДУИ, заедно со Маричиќ и Ковачевски, ја водат надворешната политика која ги загрози евроинтеграциите со прифаќање на неоснованите барања на Бугарија и нивно вградување во Преговарачката рамка, посебно за промената на Уставот и историските и образовни прашања, без при тоа да се направат пошироки консултации.

За почеток, од функцијата треба да се повлече Бујар Османи, кој со своите одлуки директно ги загрози националните интереси на Македонците, но и на другите граѓани,а ги загрози и европските перспективи на Македонија.

Владата нема поддршка од граѓаните, ниту од мнозинството во Парламентот, поради што неопходни се избори како демократски чин за промена на власта.

partners partners partners partners partners partners