Демократски сојуз: Силна осуда за нападот на Израел

7.10.2023

Демократски сојуз: Силна осуда за нападот на Израел

Демократскиот сојуз најостро го осудува нападот на ХАМАС на Израел вo кој досега загинаа над 40 цивили и деца и има над 1000 повредени Израелци, при што светот е сведок на грозоморни убиства на цивили, меѓу нив и деца.

Демократскиот сојуз го повикува државниот врв на жестока реакција поготово што сме држава која преседава со ОБСЕ.

Изненадува молкот на министерот за надворешни работи.

Оваа војна ќе има сериозни последици во светот, како и во Европа и на Балканот.

partners partners partners partners partners partners