ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ДА СЕ ОТКРИЈАТ ПИРОМАНИТЕ КОИ ЗАПАЛИЈА АВТОМОБИЛ

20.07.2022

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ДА СЕ ОТКРИЈАТ ПИРОМАНИТЕ КОИ ЗАПАЛИЈА АВТОМОБИЛ

 

 

Демократскиот сојуз најостро го осудува палењето на автомобилот на пратеникот Петар Ристевски и бараме брза реакција на МВР и целосна истрага од Јавниот обвинител.

Во услови на сложени политички состојби, ваквите настани можат дополнително да ги усложнат и да имаат одраз и врз безбедноста и стабилноста, посебно доколку случајот се исполитизира.

Само со брза реакција на службите за безбедност и МВР и целосно расчистување на мотивите на овој вандалски чин, може да се дејствува превентивно.


partners partners partners partners partners partners