ЧЕСТИТ ИЛИНДЕН

02.08.2021

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ЧЕСТИТ ИЛИНДЕН


Демократскиот сојуз на сите Македонци и граѓаните од другите етнички заедници им го честита ИЛИНДЕН, ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВНОСТ И НЕПОКОР.

Денес, сите граќани на Македонија, да испратиме громогласна порака за единство за сплотеност и за почитување на различностите. Никој нема право да не’ дели и на темелите на Македонската државност да печали политички поени.

Денес оддаваме почит на Ииинденците, на партизаните и на сите што се бореле за самостојна и независна Македонија.

Денес е најсветлиот ден на Македонскиот народ и затоа имаме аманет од постарите генерации, да ја чуваме, градиме и развиваме Македонија.

ЧЕСТИТ ИЛИНДЕН И ДА Е ВЕЧНА МАКЕДОНИЈА.

partners partners partners partners partners partners