13 години од основањето на Демократски сојуз

19.03.2013

13 години од основањето на Демократски сојуз

На денешен ден, 19ти март, пред 13 години беше основан Демократскиот сојуз. Основачкото собрание, одржано во салата на МОБ, Скопје, го избра Павле Трајанов за претседател на партијата. Избрани беа и партиските тела и органи, а усвоени беа и Статутот и Програмата на ДС.

Повеќе за историјата на партијата можете да прочитате тука.

На нашиот Youtube канал можете да го погледнете и документарниот филм по повод 10 годишнината на ДС.

 

partners partners partners partners partners partners