ДС: Државен удар

12.04.2016

ДС: Државен удар

Претседателот Ѓорге Иванов изврши своевиден "државен удар" врз Уставниот поредок и врз владеење на правото, со одлуката за аболиција.

Демократскиот сојуз оценува дека со оваa одлука Ѓорге Иванов не вовлекува во хаос и вонредна состојба, поради што бараме да се одржи итна седница на Парламентот, на која ќе се отвори постапка за импичмент на Ѓорге Иванов и спречи безвластие во Македонија. 

partners partners partners partners partners partners