Демократски сојуз: Згрозени сме од убиството на 4 годишното дете

04.07.2016

Демократски сојуз: Згрозени сме од убиството на 4 годишното дете

Демократскиот сојуз најостро реагира и го осудува убиството на четиригодишното дете Алмир, како и обидот за убиството на неговите родители во Куманово.

Се рабoти за грозоморен чин и бараме да се спроведе темелна истрага, а убиецот да биде изнесен пред судските органи и да ја добие заслужената казна.

Во овој случај не треба да се бара етничка или друга димензија, едноставно се работи за грозоморно убиство на невино дете.

Ова ладнокрвно убиство треба да се осуди од сите и треба да направиме се за да не се повтори. 

Демократскиот сојуз очекува брза и ефектна реакција на институциите.
                                                  

partners partners partners partners partners partners