Учество на ДСМ: Тренинг за односи со јавност и комуникациски вештини21.03.2017

 Учество на ДСМ: Тренинг за односи со јавност и комуникациски вештини

Претставници од Претседателството на ДСМ, учествуваа на тренингот „ Односи со јавност и комуникациски вештини “ кој го организираше „ Охрид Институт “ на 18 март 2017 година. 

Тренингот го одржа Горан Величковски, екпертот за јавни односи.

Младите политичари практично научија како да организираат и спроведат успешна прес- конференција.

Преку практични вежби се запознаа со основите на интервјуто како форма на комуникација со јавноста.

partners partners partners partners partners partners