Учество на ДСМ: No Nate - Тренинг за препознавање и спречување говор на омраза17.03.2017

Учество на ДСМ: No Nate - Тренинг за препознавање и спречување говор на омраза

Претставници од Претседателството на ДСМ, учествуваа на тренингот „ No Hate - Тренинг за препознавање и спречување говор на омраза “ која ја организираше „ Охрид Институт “ во хотел Сити Парк на 17 март 2017 година.

Тренингот содржеше теоретски и практичен дел во кој се дискутираа главните точки на говорот на омраза, разликата помеѓу говор на омраза и слобода на говор и како да се спречи говорот на омраза особено на социјалните мрежи.

partners partners partners partners partners partners