СКОПЈЕ, 2011СКОПЈЕ, 2011

ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ: „АТЕНТАТ НАД КИРО ГЛИГОРОВ“

„Иницијативата на СДСМ, за донесување на закон за доделување награда Киро Глигоров, како и дводневната расправа (11-12.06) во парламентот, претставува своевиден политички атентат над првиот претседател на Република Македонија, Киро Глигоров. СДСМ требаше да направи претходни консултации со релевантните политички партии, а после тоа да ја предложи наградата Киро Глигоров. Демократски Сојуз смета дека е потребна историска дистанца како и научна расправа, се со цел да се изгради правилен и издржан став за делата на Киро Глигоров. За Демократски Сојуз е неприфатливо носителот на книшката бр.1, да биде користен за политичко надмудрување и профитирање.“

partners partners partners partners partners partners