Демократски сојуз

КОАЛИЦИЈА ЗА ПРОМЕНИ И ПРАВДА: СО 20, А НЕ 63 МОЖЕ ДА СЕ ДОЈДЕ ДО ВИСТИНСКИ ПРОМЕНИ ВО МАКЕДОНИЈА
ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ЗАКОНИТЕ ЗА СЈО ДОБИЈА ПОДДРШКА ОД 50 ПРАТЕНИЦИ
ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ТРАЈКО ВЕЉАНОСКИ ДА ГИ РАСПИШЕ ИЗБОРИТЕ
ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ВЛАСТА СО УЦЕНА ЗА НОСЕЊЕ НА БУЏЕТОТ САКА ДА ГИ ОДЛОЖИ ИЗБОРИТЕ


Последни активности

22.10.2016

Трајанов за МКД: Стратегијата на ВМРО-ДПМНЕ е да се блокираат активностите и на СЈО и на министерот Спасовски

Она што се случуваше синоќа во МВР е дел од стратегијата на владејачките партии, посебно на ВМРО-ДПМНЕ, за да ги блокира сите можни активности на СЈО, но и на министерот за внатрешни работи, оценува лидерот на Демократски сојуз, Павле Трајанов. 

прочитај повеќе...

19.10.2016

Незадоволните и неодлучните-Влезница за третиот блок во Собранието

Незадоволните и неопределените гласачи би можеле да им ја отворат вратата од Собранието на третиот блок партии. Во услови на крајно биполитизирано општество и поделба меѓу симпатизерите на ВМРО-ДПМНЕ и на СДСМ, помалите партии ја гледаат својата шанса за придобивање доволен процент гласови што ќе им обезбеди парламентарен статус и влијателност во политичкиот живот во земјава.

прочитај повеќе...

18.10.2016

Коалиција за Промени и Правда: Со 20, а не 63 може да се дојде до вистински промени во Македонија

Коалицијата за Промени и Правда реагира на изјавите на претставниците на владеачката коалиција за тоа дека им се потребни 63 пратенички места за стабилна и просперитетна Македонија. Ние сме поскромни, велат од коалицијата, доволни ни се 20.„Ние сме многу поскромни од останатите апсолутно владеачки султански партии.

прочитај повеќе...

17.10.2016

Демократски сојуз: Законите за СЈО добија поддршка од 50 пратеници

Павле Трајанов, пратеник и претседател на Демократскиот сојуз, на денешната последна седница на Собранието на Република Македонија предложи да се расправа и донесат измените на Законот за заштитени сведоци и Законот за Јавното обвинителство...

прочитај повеќе...

17.10.2016

Демократски сојуз: Трајко Вељаноски да ги распише изборите

По одлуката за самораспуштање на Собранието на Република Македонија, претседателот Трајко Вељаноски, треба уште вечерва да ги распише изборите, се со цел ДИК, но и другите државни институции, да можат навреме да ги завршат обврските.

прочитај повеќе...

16.10.2016

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ВЛАСТА СО УЦЕНА ЗА НОСЕЊЕ НА БУЏЕТОТ САКА ДА ГИ ОДЛОЖИ ИЗБОРИТЕ

Партиите од власта (ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ), наместо да го распуштат Парламентот на 12 октомври , со што ќе се создадеа оптимални услови за на 11 декември да се одржат избори...

прочитај повеќе...

14.10.2016

Коалиција за ПРОМЕНИ и ПРАВДА: Почна кршење на изборните правила

Коалицијата за ПРОМЕНИ и ПРАВДА (ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ, ФРОДЕМ, ДЕМОС и МОРО РАБОТНИЧКА ПАРТИЈА), предупредува на кршење на изборните правила.

прочитај повеќе...

13.10.2016

Демократски сојуз: Се блокира носењето на законите за СЈО и заштитени сведоци

Демократскиот сојуз на 5 октомври 2016 година, до Собранието на РМ, достави предлог закони со кои се предлага создавање на законски можности, рокот за поднесување на обвиненија од страна на СЈО да се продолжи, како и обезбедување на услови за користење на заштитени сведоци од страна на СЈО во кривични постапки.

прочитај повеќе...

13.10.2016

(ВИДЕО) Трајанов: Нема оправдување СДСМ да бара или да се сложи за одложување на изборите

Кружат информации за одложување на изборите на 11. декември, но тоа е врзано со рејтингот на политичките партии...

прочитај повеќе...

12.10.2016

Демократски сојуз: Да се распушти Парламентот

Демократскиот сојуз, до Собранието на Република Македонија, достави Предлог -Одлука со која бара Парламентот да се распушти, со што ќе се создадат Уставни можности, изборите да се одржат на 11 декември 2016 година.

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners