Демократски сојуз
повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...
1...456...9          


Последни Активности

14.12.2013

Нова Македонија „ЛИЧНОСТ НА ГОДИНАТА ЗА 2013“: Павле Трајанов

Според Нова Македонија, меѓу десетте личности на годината е и Павле Трајанов, претседател на ДС и пратеник во Собранието на Република Македонија. Доколку сакате да гласате кликнете на овој линк. 

прочитај повеќе...

12.12.2013

ДСМ: Дарувањето крв да стане наша навика

Со оваа порака, денес, во 12,00 часот, младите на Демократскиот сојуз ги повикуваат сите досегашни, но и нови краводарители да земат учество во крводарителна акција, која ќе се одржи во просториите на ДС.

прочитај повеќе...

26.12.2013

Трајанов за Нова Македонија: Одговорност за спорот со името треба да преземат сите релевантни политички фактори

Господине Трајанов, имавте повеќе предлози што би можеле да го олеснат наоѓањето решение за името. Побаравте ЕУ-посредник за спорот со Грција, но веќе подолго време барате и општ консензус за прашањето.

прочитај повеќе...

11.12.2013

ДС ги повикува студентите да аплицираат на конкурсот за стипендии

Демократскиот сојуз ги повикува сите студенти да аплицираат на конкурсот кој го распиша Министерството за образование и наука, за доделуввање стипендии на редовни студенти запишани на додипломски студии.

прочитај повеќе...

11.12.2013

ДС ќе дарува крв

Утре, четврток, 12.12.2013 година, Демократскиот сојуз во соработка со Црвен крст ќе организира крводарителна акција. Се очекува над 60 членови и симпатизери на ДС да даруваат крв.

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners