Демократски сојуз

повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...повеќе...
1...5678         

Последни Активности

04.12.2013

Павле Трајанов во посета на Куманово

Денес, 04.12.2013, Претседателот на ДС Павле Трајанов ја посети Општинската организација на ДС на Куманово.

прочитај повеќе...

23.11.2013

Трајанов за Нова Македонија: На граѓаните им треба заштита од лажни сведоци

Предложивте измени на Законот за заштита на сведоци со образложение дека постојниот закон има недостатоци. Што му фали на законот? Нема никаква дилема дека издавањето на идентитетот на заштитен сведок е кривично дело, за кое треба да се одговара.

прочитај повеќе...

29.11.2013

Започна постапката за измена на Законот за заштита на сведоци

Од денес (29.11.2013 година) започнува собраниската постапка за носење на измените на Законот за заштита на сведоци. Со измената се предлага казните да се движат од 3 месеци до 3 години, а во тешки случаи, четири години, осум години и над осум години затвор.

прочитај повеќе...

21.11.2013

Измените на Законот за заштита на сведоци, наместо во скратена ќе се носи во редовна постапка

Поради сензитивноста на материјата која се регулира со Законот за заштита на сведоци, како и потребата од дополнителни консултации, пратенички групи и пратеници, предложија наместо по скратена...

прочитај повеќе...

21.11.2013

ДС: Да се преиспитаат предлог измените за такси - превозниците

Демократскиот сојуз предлага да се преиспита предлогот за измените во Законот за превоз во патниот сообраќај, посебно во делот за такси - превозниците.

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners