Демократски сојуз

Последни Активности

17.07.2017

Павле Трајанов: Студентските домови да се отворат за навивачите на Реал и Манчестер

Во хотелите во Скопје не можат да се сместат навивачите на Реал Мадрид и Манчестер Јунајтед, поради што предлагам да се отворат студентските домови во Скопје во кои можат да се сместат неколку илјади гости.

прочитај повеќе...

15.07.2017

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ПОТПИШУВАЊЕ ПА РАТИФИКАЦИЈА НА ДОГОВОРОТ СО БУГАРИЈА

Демократскиот сојуз е за транспарентност при носењето на сите одлуки од круцијално значење за граѓаните и државата, посебно кога се работи за прашања од витален национален интерес.

прочитај повеќе...

13.07.2017

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: РЕФОРМИ НА ПАРТИИТЕ

Демократскиот сојуз смета дека покрај системските промени во правосудството, медиумите и тајните служби, неопходни се реформи и во поставеноста и дејствувањето на политичките партии.Без демократизација на партиите нема демократизација на државата.

прочитај повеќе...

12.07.2017

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: БРЗАЈТЕ ПОЛЕКА

Демократскиот сојуз оценува дека системските промени мора да се одвиваат со продлабочени анализи, споредбени искуства и вклучување на  интелектуални и стручни капацитети, како и користење на надворешни (странски) експерти.

прочитај повеќе...

03.07.2017

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ФАЗНО РЕШАВАЊЕ НА СПОРОТ СО ГРЦИЈА

Демократскиот сојуз смета дека спорот за името на нашата држава наметнат од Република Грција треба да се решава во повеќе (три) фази.

прочитај повеќе...
partners partners partners partners partners partners